Viacheslav Poprugin is geboren in 1973 in Khabarovsk, Rusland. Hij studeerde aan het Regionale Khabarovsk College of Arts onder leiding van de briljante pedagoog en onderzoeker Larissa Tokareva, opvolger van Heinrich Neuhaus’s school. In 2000 studeerde hij af bij Professor Alexander Alexandrov aan de Gnessin Muziekacademie, Moskou.
De creatieve samenwerking met de wereld-beroemde celliste Natalia Gutman begon in 1999 en luidde een nieuwe fase in, in het leven van de pianist. Hij trad op tijdens concert-tours en werd bekend in verschillende landen over meerdere continenten.
Professionele optredens gaan in het leven van Viacheslav, hand in hand met lesgeven. Sinds 1999 is hij professor aan het Conservatorium van Moskou waar hij kamermuziek en piano doceert. Vele succesvolle ensembles en solisten studeerden af onder zijn attente supervisie.
Maar zijn “huwelijk” met muziek is niet eenzijdig: hij is ook een succesvol geluidstechnicus. In minder dan tien jaar tijd, nam hij een veelheid aan albums op met o.a. het alom bekende Eggner Trio, Natalia Gutman en Alexey Lubimov. Op dit moment werkt Poprugin samen met de Gramola, Live Classics en Artservice Music Publishing geluidslabels.
Viacheslav Poprugin is tegenwoordig, in de ogen van het publiek, één van de meest prominente professionals in de wereld van de academische muziek.

adminBio Viacheslav Poprugin