Bio Alexander Warenberg

Alexander Warenberg is 17 jaar en speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Hij kreeg de eerste lessen van zijn oom. Vanaf zijn achtste studeert hij bij Monique Bartels. Sinds 2008 zit Alexander in de Jong Talent klas van het Conservatorium van Amsterdam, de Sweelinck Academie en maakte zeven jaar lang deel uit van de Fancy Fiddlers onder leiding van Coosje Wijzenbeek.

Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Hij soleerde met orkest op het Kinder Prinsengrachtconcert, in de Beurs van Berlage en met de Zagreb Soloists op het Antonio Janigro Festival in Kroatië

In kamermuziekverband trad Alexander op met Menahem Pressler, Paolo Giacometti, Lucas Jussen en het Daniel kwartet en vormt met drie jonge studenten van het Conservatorium van Amsterdam het Van Baerle Kwartet.

Alexander heeft deelgenomen aan masterclasses van de Zweedse cellist Frans Helmerson aan de Kronberg Academy, de Internationale Academie in Nice, de Cello Biënnale in Amsterdam en de Academie van het Pablo Casals Festival in Prades.
Hij won de eerste prijzen op het Britten cello concours, het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het internationale celloconcours `Antonio Janigro´ in Kroatië.

Alexander nam deel aan verschillende festivals zoals het Internationale Kamermuziekfestival van Janine Jansen in Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Festival Bad Ragaz in Zwitserland, de Cello Biënnale in Amsterdam, en het Festival Wonderfeel.

 

adminBio Alexander Warenberg