Alon Kariv werd geboren op 18 juli 1999 en speelt piano sinds iets meer dan 7 jaar. Hij is bezig de 9e graad in de Arts School in Tel Aviv af te ronden en daarnaast heeft aanvullend onderwijs van Professor Tomer Lev aan de Music Academie van Tel Aviv University.
Alon ontving op 11-jarige leeftijd de prestigieuze American-Israeli Culture Foundation Beurs 2011-2012 en voor 2012-2013 kreeg dezelfde Beurs met onderscheiding. In december 2011 trad hij op tijdens het AICF Gala in New York.
In 2012 won Alon de eerste prijs tijdens de nationale Ashdod Piano Forever -concours in de leeftijdsgroep van 12 tot 15 jaar.
Het afgelopen jaar speelde Alon Chopin en Prokofiev op de Mormon University in Jeruzalem, ‘ Carnival des Animaux van Saint Saens met het Israel Philharmonic Orchestra, trad op het MusicFest Perugia  en gaf meerdere solo recitals alsook kamermuziek concerten met excellente musici.
Alon was de jongste Israëlische deelnemer aan het prestigieuze Piano Bridges-programma waarin, onder auspiciën van het Jerusalem Music Center, excellente Chinese en Israëlische musici bijeengebracht worden en hij heeft meerdere master-classes gevolgd van gerenommeerde docenten.

adminBio Alon Kariv