Bio Amati Strijktrio

AMATI  STRIJKTRIO

Het Amati Strijktrio, bestaande uit Gil Sharon – viool, Ron Ephrat – altviool en Alexander Hülshoff – cello, is een vast gegeven binnen de verscheidene ensembles die samen het Amati Ensemble vormen. Het Amati Strijktrio geeft vele concerten in Europa en daarbuiten en werkte mee aan tal van radio, cd en tv opnamen. In 1998 maakte het trio een tournee naar Canada spelend in de grote concertzalen waaronder de beroemde Glenn Gould Hall in Toronto. Tevens treedt trio vaak op met leden van het bekende Pablo Casals Festival in Prades (Frankrijk) en de Salzburger Solisten.

GIL SHARON viool

Gil Sharon werd in 1946 geboren in Boekarest, Roemenie. In 1961 emigreerde hij naar Israel. Zijn vervolgstu­die bij O. Partos aan de Rubin Academie van de Universiteit van Tel Aviv combineerde hij met solistische optredens bij verschillende orkesten en met het geven van recitals. Sinds 1969 woont Gil Sharon in Nederland, waar hij als eerste concertmeester verbonden is aan het Limburgs Symphonie Orkest. In 1971 won hij de eerste prijs op de “International Emily Anderson Violin Competition” in Londen. Vele uitno­digingen voor solistische optredens in Europa, Noord Amerika en Israel bevestigen zijn reputatie als solist. Hij is de primarius van het Sharon Kwartet en oprichter van het Amati Ensemble. In 1997 ontving Gil Sharon de koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau” voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de kamermuziek in Nederland.

RON EPHRAT altviool

Ron Ephrat werd geboren in Israel en studeerde aan de Rubin Academy bij Ilona Feher and Odeon Partos. Hij was lid van het Israel Chamber Orchestra, het Malmö Symphony Orchestra en het Radio Philharmonisch Orkest. Sinds 1983 is hij solo altist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ron Ephrat doceert tevens altviool aan de Conservatoria van Den Haag en Utrecht. Ook geeft hij regelmatig master-classes voor altviool in San Francisco en Seattle. Hij is mede-oprichter van de New European Strings (dirigent Dmitri Sitkovetsky) en een graag geziene gast op kamermuziek festivals in Europa, Israël en de Verenigde Staten.

ALEXANDER HÜLSHOFF cello

Alexander Hülshoff studeerde bij Professor Martin Ostertag aan de “Musikhochschule” in Karlsruhe. Hij zette zijn studies voort bij Lynn Harrel aan de Los Angeles University, waar hij 1992 het “Artist Diploma of Advanced Studies” ontving. Hij speelde kamermuziek met befaamde musici als Igor Oistrach, Thomas Brandis, Gil Sharon en Lynn Harrel. Hij is in 1997 benoemd als professor aan de “Musikhochschule” te Duisburg en sinds 1997 is hij als cellist verbonden aan het Sharon Kwartet. Hij treedt regelmatig op in festivals in Spanje, Zuid-Amerika en Duitsland (o.a. Villa Musica en maakte talrijke tournees door o.a. Duitsland, Portugal, Albanië, Turkije en Korea.

adminBio Amati Strijktrio