Bio Daniel Austrich

De in St. Petersburg geboren violist Daniel Austrich combineert de traditie van de beroemde Russische vioolschool met de zeldzame beheersing van de verschillende repertoiresoorten, zowel solo als in de kamermuziek.
Zijn interpretatie van het vioolconcert van Tschaikovski wordt door de Cologne-Bonn Music Calender wel vergeleken met de de stijl van een jonge David Oistrakh en het tijdschift “The Strad” vergelijkt zijn vertolking van het Brahms vioolconcert met die van Christian Tetzlaff.
Sinds zijn debuut op 11-jarige leeftijd met de St. Petersburg Camerata in de Grote Zaal van de St. Petersburg Philharmonie, heeft Daniel met vele orkesten opgetreden, waaronder het Moskou Philharmonisch Orkest, het Moskou Staats Symphonie Orkest, het Zürich Kamerorkest, Nieuwe Philharmonie Keulen, Charleston Symphony Orchestra, Orquestra Sinfonica de Navarra, New Japan Philharmonic, Jerusalem Symphony, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra en vele andere.
Daniel heeft kamermuziek gespeeld met o.a. David Geringas, Nobuko Imai, Itzhak Perlman, Donald Weilerstein, Vassily Lobanov, Arto Noras, Antoine Tamestit, Ian Fountain en Pamela Frank.
Hij debuteerde als altviolist tijdens het Dyaghilev Festival samen met het David Oistrakh Quartet in april 2014.
In zijn geboortestad St. Petersburg studeerde Austrich bij Alla Aranovskaya, eerste violiste van het St. Petersburg Quartet, en later aan het Oberlin Conservatorium aldaar.
Daarna vervolgde hij zijn studie bij Victor Tretyakov aan de Kölner Musik Akademie.
Sinds 2012 maakt hij deel uit van het Michelangelo String Quartet.

adminBio Daniel Austrich