Bio Dimitri Illarionov

Dimitri Illarionov (1979) is een briljante jonge klassieke gitarist. Hij is winnaar van meerdere awards in meer dan 20 internationale competities, waaronder twee van de meest prestigieuze gitaarcompetities in de wereld: “Guitar Foundation of America Competition” (2002, Miami) en “Guitar Competition of Francesco Tarrega” (2008, Spain), waar hij de eerste Russische winnaar was in de 42 -jarige geschiedenis van de competitie.

Evenals het uitvoeren van een groot aantal solorecitals, is Dimitri een frequente gastsolist met symfonische en kamerorkesten over de hele wereld. Hij is één van de weinige gitaristen die zo vaak verschijnt met orkest en is opgetreden in tal van de meest prestigieuze zalen ter wereld met beroemde en erkende musici waaronder Denis Matsuev, Janine Jansen en Julia Rachlin.

Dimitri was de eerste solo-gitarist die deelnam aan de “Orpheum Foundation for the Advancement of Young Soloists” in Zwitserland en het Internationale Kamermuziek Festival in Utrecht. Hij is nu hoogleraar in Moskou en artistiek directeur van het Novosibirsk Guitar Festival – een van de belangrijkste gitaarfestivals in Rusland.

Van 2006-2009 was Dimitri organisator en één van de oprichters van het internationale “Guitar Virtuosi” festival van Moskou. Sinds 2009 is hij één van de organisatoren van de “Frauchi International Guitar Competition” en directeur van het klassieke deel van het grootste gitaarfestival in Rusland, het “World of guitar Kaluga Internation Festival”.

Dimitri heeft tal van cd’s opgenomen, als solist voor de Naxos en Daminus labels en met orkest voor Les Editions Doberman-Yppan. Zijn “Classical Duo” CD met Boris Andrianov was op de longlist van de prestigieuze “GRAMMY-2004” Awards.

adminBio Dimitri Illarionov