Floris Mijnders ,geboren in 1966 te Den Haag, kreeg zijn eerste cello lessen op acht-jarige leeftijd van zijn vader.Vanaf 1984 studeerde Floris aan het Koninklijk Conservatorium bij Jean Decroos, en in 1990 rondde hij zijn studie af met het UM eindexamen.Gedurende zijn studie speelde Floris in het Europees Jeugd Orkest en volgde meestercursussen bij Heinrich Schiff (Lubeck) en Mstislav Rostropovich (NL).

Floris Mijnders werd in 1990, vlak na zijn studie aangesteld als solo-cellist in het Gelders orkest te Arnhem. Niet lang daarna in 1992, werd hij benoemd tot Solo-cellist bij het Radio Filharmonisch Orkest.Deze funktie bekleedde hij tot 2001.Met ingang van augustus 2001 is Floris verbonden als solo-cellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Hij is met  verschillende ensembles verbonden: Het Ensemble Cameleon en het Turner-Trio en speelt ook regelmatig als gast  in het Camerata Salzburg

Solistisch speelt Floris met vele orkesten in binnen- en buitenland, oa meerdere malen  met het Radio Filharmonisch Orkest, Johannesburg Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Floris Mijnders doceert hoofdvak cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

 

adminBio Floris Mijnders