Bio Georgy Kovalev

Georgy Kovalev werd geboren op 15 juli 1990 in Tiblisi, Georgië, als oudste zoon in een muzikale familie.
Na zijn studie aan het Tschaikoski Conservatorium in Moskou in de klas van Yuri Bashmet vervolgde hij zijn studie aan de “Hochschule für Musik und Tanz Köln” bij Matthias Buchholz. Ook studeerde hij bij Nobuko Imai aan de “Haute École de Musique de Geneve” in Zwitserland.
Hij won prijzen bij verschillende concoursen, waaronder een 2e prijs tijdens het 7e “Yuri Bashmet International Competition” in 2011 in Duitsland en in 2010 tijdens de “International Brahms Competition” in Pörtschach in Oostenrijk.
Hij won de eerste prijs van de Neva Foundation tijdens de “Verbier Festival Academy”in 2011 in Zwitserland en hij is een van de deelnemers aan het “Yehudi Menuhin Live Music Now” project in Duitsland.
In juni 2012 nam Georgy deel aan het “Chamber Music Connects The World” festival in Kronberg, waar hij samen musiceerde met grote musici als Christian Tetzlaff, Yuri Bashmet, Gidon Kremer en Steven Isserlis. Tevens werd hij uitgekozen mee te werken aan zowel de “International Music Academy Switzerland” in 2011, 2012 en 2013 als aan de IMS van Prussia Cove (UK) in april 2012 en 2013.
Hij nam deel aan veel verschillende festivals, zoals het “Bellerive Festival”, “Aurora Chamber Music Festival”, “JazzFest Bonn, “Open Chamber Music Week” in Prussia Cove en vele andere.
Georgy kreeg masterclasses van Steven Isserlis, Ivry Gitlis, Kim Kashkashian, Garth Knox, Tatjana Mazurenko, Seiji Ozawa, Lawrence Power, Pamela Frank, Gabor Takacs-Nagy, Ferenc Rados, Antoine Tamestit, Lars Anders Tomter en anderen.
De “Deutsche Stiftung Musikleben” heeft hem een altviool van Bernard Simon Fendt in bruikleen gegeven.

adminBio Georgy Kovalev