Gil Sharon werd geboren in Boekarest, Roemenië en emigreerde als kind naar Israël waar hij zijn stu­die bij Professor Partos aan de Rubin Muziekacademie van de Universiteit van Tel Aviv combineerde met solistische optredens bij verschillende orkesten en het geven van recitals.

Sinds 1969 woont hij in Nederland, waar hij als eerste concertmeester verbonden was aan het Limburgs Symphonie Orkest. Hij won in 1971 de eerste prijs op de “International Emily Anderson Violin Competition” in Londen.

Vele uitnodigingen voor solistische optredens in Europa, Noord Amerika en Israël bevestigden zijn reputatie als solist. Tevens geniet hij internationale bekendheid als kamermu­ziekspeler. Hij was oprichter en primarius van het Sharon Kwartet (1985) en oprichter van het Amati Ensemble (1991).

Sinds 1997 musiceert Gil Sharon regelmatig in het prestigieuze Theatre de Champs Elysées in Parijs in het kader van de serie “Prades aux Champs Elysées” en in het Pablo Casals Festival in Prades (F) .

Sinds 2004 is hij een graag geziene gast bij de “Windy Mountain” en “Parry Sound” festivals in Canada en sinds 2006 bij “Festival Giverny” in Frankrijk.

Gil Sharon treedt regelmatig op met het Amati Ensemble op diverse nationale en internationale podia en heeft een 20-tal cd’s op zijn naam staan.

In 1997 ontving Gil Sharon de Koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje Nassau” voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de kamermuziek in Nederland.

 

adminBio Gil Sharon 1