Bio Maja Bogdanovic

Maja Bogdanovic werd in 1982 geboren in Belgrado en begon op zesjarige leeftijd met het bespelen van de cello. Op zestienjarige leeftijd werd ze aangenomen aan het “Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris”. Ze behaalde haar diploma bij Professor Michel Strauss en Professor Itamar Golan en won eerste prijzen, met unanieme juryrapporten, voor zowel cello als kamermuziek. In 2005 behaalde ze haar postdoctoraal aan het Conservatorium onder leiding van Michel Strauss.
Ze is nu woonachtig in Parijs en vervolgt haar opleiding bij Michel Strauss en bij Pierre Laurent Aimard en Jens-Peter Maintz aan de universiteit van Berlijn.
In august 2007 won Maja Bogdanovic de eerste en enige prijs op het Aldo Parisot concours in Korea, waardoor zij de mogelijkheid kreeg om concerten te spelen met de Sejong Soloists, het Wonju Philharmonic alsook het Rising Star recital.
In het seizoen 2007-2008 maakte ze haar debuut met Maestro Penderecki en het Belgrado filharmonisch orkest, trad op met het Ebene kwartet en nam een live CD op – een project van de Franse overheid voor jonge talenten. Ze is uitgenodigd voor kamermuziekfestivals in Parijs en Giverny, gaat op tournee door Japan en zal in november 2008 een recitaldebuut geven in Carnegie Hall samen met Maria Belooussova.

adminBio Maja Bogdanovic