Bio Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke (1992) is één van de meest veelbelovende pianisten van vandaag de dag. Hij was winnaar van onder meer het Grachtenfestival Conservatorium Concours, het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours.

Van Poucke treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland als solist en kamermusicus. Hij werkte samen met vooraanstaande musici als Christiaan Bor en Emmy Verhey, en kreeg lessen van Murray Perahia en Emanuel Ax. Van Poucke studeert bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.

Op 19 augustus 2013 bracht pianist Nicolas van Poucke zijn debuut album uit tijdens de 16e editie het Grachten-festival te Amsterdam.

Door middel van een succesvolle campagne via de crowdfundingswebsite Voordekunst.nl bracht Van Poucke bijna €10.000.- bijeen om in eigen beheer zijn debuut-album te kunnen uitbrengen. De cd , genaamd ‘I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music’ naar een quote van de legendarische dirigent Hans van Bülow, bevat werken van Johan Sebastiaan Bach, Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms. De cd-presentatie vond op maandag 19 augustus 2013 plaats in het Compagnietheater te Amsterdam.

adminBio Nicolas van Poucke