Altvioliste Pamela Freund-Striplen is lid van de St. Mary’s College faculteit in California en Artistic Director van de Gold Coast Chamber Players.

Ze studeerde aan het Oberlin Conservatory of Music en bij het Curtis Quartet in Philadelphia, waar ze twee achtereenvolgende jaren de Young Musician’s Award voor kamermuziek ontving.

Haar kamermuziekervaringen zijn onder andere San Francisco Symphony’s Chamber Music Sundaes, Midsummer Mozart, UCSF’s Chancellor’s Concert Series en de California Mozart Society. Pamela heeft opgetreden met het San Diego Symphony en als solo-altiste met de San Diego Opera voordat ze verhuisde naar de Bay Area.

Ze werd solo-altiste van San Francisco Opera’s tourneegezelschap, Western Opera Theater, waarmee ze drie jaar op nationale tournees ging en treedt geregeld op met de San Francisco Symphony en de Opera Orchestra.

Pamela toerde in Europa met de New European Strings, heeft met hen opgetreden tijdens het Seattle International Music Festival en was gastartiest in kamermuziekconcerten in Duitsland en Nederland. Haar recente solo-optredens vonden onder andere plaats in Nederland met leden van het Rotterdam Philharmonic.

Ze heeft een privé lesstudio in Lafayette en is vaak gastcoach in geheel California, meest recentelijk voor het American String Teachers Institute for Chamber Music in Los Angeles en de University of the Pacific in Stockton.

adminBio Pamela Freund-Striplen