Bio Paul Rivinius

geboren in 1970, kreeg zijn eerste pianolessen op de leeftijd van vijf jaar. Zijn eerste leraren waren Alexander Sellier en Gustaf Grosch in München, Walter Blankenheim en Nerine Barrett aan de Musikhochschule van Saarbrücken. Na de middelbare school studeerde hij ook hoorn met Marie-Luise Neunecker op de Frankfurt Academy of Music en hij studeerde piano met Raymund Havenith. In 1994 maakte hij de masterclass van Gerhard Oppitz af aan de Academie voor Muziek in München, in 1998 studeerde hij af cum laude.
Paul Rivinius was een lange tijd lid van het Nationaal Jeugd Orkest en de “Gustav Mahler Youth Orchestra”. Daarnaast heeft hij veel succes genoten met het 1986 opgerichte” Clemente Trio”, die na een aantal awards in 1998 de prestigieuze ARD Concours heeft gewonnen in München en daarna als verkozen “Rising Star” ensemble in de tien belangrijkste concertzalen in de wereld heeft uitgevoerd, zoals onder anderen in New York’s Carnegie Hall en de Wigmore Hall in Londen.
Paul speelde ook in de “Rivinius Piano Quartet” met zijn broers Benjamin, Gustav en Siegfried en  sinds 2004 in het “Mozart Piano Quartet”.
Paul Rivinius gaf tussen 2002 en 2010 les aan de Universiteit van de Kunsten en is  professor in de kamermuziek aan de Musikhochschule “Hanns Eisler” in Berlijn.

adminBio Paul Rivinius