Bio Peijun Xu

Peijun Xu werd geboren in Shanghai en studeerde aan de “Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” in Frankfurt met Prof. Roland Glassl, aan de Kronberg Academy met Prof. Nobuko Imai en aan de “Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin” met Prof. Tabea Zimmermann.
Ze wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste altviolisten van haar generatie en heeft diverse internationale prijzen gewonnen. In 2006 ontving zij de tweede prijs in de “Lionel Tertis International Viola Competition”. In 2010 won zij bij de “International Yuri Bashmet Viola Competition” in Moskou zowel de eerste prijs als twee speciale prijzen, en in 2012 bij de “International Max Rostal Competition” in Berlijn zowel de eerste prijs als de publieksprijs.
Peijun Xu presenteerde zich als soliste op prestigieuze podia zoals dat van het het Shanghai concertgebouw, de Hamburg Laeiszhalle en de Frankfurt Alte Oper.
Ze trad op met de Shanghai Philharmonic, de Moscow Soloists, het State Symphony Orchestra ‘New Russia’, het Hofer Concert Orchestra, de Baden-Baden Philharmonie, het Wurttemberg Chamber Orchestra, en de Hamburger Camerata.
Peijun Xu’s debuutalbum met werken van Bach, Schubert, Vieuxtemps, Chopin en Rebecca Clarke werd in 2012 door Label Ars uitgebracht. In 2014 werd haar tweede cd uitgebracht, met werken van Vieuxtemps, Milhaud, Fauré en Franck.
Sinds 2011 doceert Peijun Xu altviool aan de “Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” in Frankfurt.

adminBio Peijun Xu