Peter Frankl heeft als jonge pianist naam gemaakt in het internationale circuit en heeft sindsdien opgetreden met de dirigenten Abbado, Ashkenazy, Barbirolli, Blomstedt, Boulez, Chailly, Davis, Doráti, Fischer, Haitink, Kempe, Kertész, Leinsdorf, Maazel, Masur, Muti, Sanderling, Solti, Szell.

Na zijn debuut in London in 1962 en met het ‘Cleveland Orchestra’ in New York, heeft Peter Frankl opgetreden met alle grote orkesten in de Verenigde Staten, met het ‘Berliner Philharmonie’, het ‘Leipzig Gewandhaus’, het ‘Amsterdam Concertgebouworkest’, het  ‘Orchestre de Paris’, het ‘Israel Philharmonic’, alle orkesten in Londen en vele andere orkesten in Europa. Hij heeft meer dan twintig keer opgetreden in de BBC’s ‘Promenade Concerts’ en maakte tournees door Japan, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.

Peter Frankl heeft regelmatig deelgenomen aan de festivals van Edinburgh, Cheltenham, Aldeburgh, Verbier en Kuhmo. Als hoogtepunten van zijn vele optredens op het festival van Edinburgh kunnen genoemd worden zijn uitvoering van de pianoconcert van Britten onder leiding van de componist en de openingsconcert samen met het “Philharmonia Orchestra” onder leiding van Muti.

Hij was solist op het Enesco Festival in Bucharest samen met het Budapest Festival orkest, een van de laatste concerten geleid door Yehudi Menuhin.

adminBio Peter Frankl