Saskia Lethiec, die vele international prijzen heft gewonnen, studeerde viool bij J-P Wallez (Conservatorium van Geneve), Gérard Poulet (CNSM van Parijs) en kamermuziek bij Alain Meunier, Christian Ivaldi en Walter Levin.
Met een beurs van het “Ravinia Festival of Chicago” volgde ze masterclasses van Myriam Fried en Claude Franck in de VS en studeerde later bij Maurice Hasson en Mihaela Martin in Europa.
Ze heeft opgetreden als soliste met het PACA orkest van Cannes, het Simon Bolivar orkest van Caracas, het Concentus Hungaricus uit Budapest, het Suisse Romande Orkest in Geneve en het EMF Orkest in de VS.

Saskia Lethiec is een veel gevraagde gastartiest voor franse en buitenlandse festivals, is lid van het Calliopée Ensemble en heeft vele opnames van franse muziek (van de 18e eeuw tot aan hedendaagse muziek.)
In 2003, heeft ze het Hoboken Trio opgericht samen met pianist Jérôme Granjon en cellist Guillaume Paoletti en in mei 2005 maakte ze samen met hen opnames van Smetana en Dvorak die door de critici zeer goed werden ontvangen. Ze schreven:

“Hun samenwerking en vrije interpretaties zijn opmerkelijk. Zonder afstand te doen van hun persoonlijkheden vibreren en ademen ze samen een heerlijke levendige genegenheid.” (Le Figaro)

adminBio Saskia Lethiec