Elena Issaenkova

Geboren in 1973 in Osmyany/Wit-Rusland. Eerste muziek onderwijs op de leeftijd van 7 jaar aan de Hogeschool voor Muziek in Slavsk. Meerdere onderscheidingen en prijzen waaronder eerste prijs bij de “Young Violonists Contest” in Kaliningrad en in Arkhangelsk, derde prijs bij de “All Russian Contest” in Tver en een beurs uit het fonds “Young Talents of Russia”.

Vanaf 1999 studeerde zij aan het Conservatorium van Moskou bij Prof. Kravchenko (viool), Porf. Bonduryanski (kamermuziek) en Prof. Galkovsky (strijkkwartet). Vele optredens waaronder concerten van de Bach-akademie in Duitsland, in Kaliningrad en Tomsk.

Als deelnemer aan het Twins Quartet werd zij onderscheiden met de Bartok-prijs 2001. Ook behaalde zij een onderscheiding bij het 6de Internationale Schostakovitsch Concours  voor strijkkwartetten. Het strijkkwartet werd prijswinnaar bij het internationale Schubert concours in Graz in 2003

Elena Issaenkova is vanaf 2005, in het kader van het Twins Quartet,  “Artist in Residence” tijdens de Salzburger Kasteelkoncerten.

adminBio Elena Issaenkova